Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Mi az a szőrlabda?

2024. 02. 20. 14:46:01
Mi az a szőrlabda?

Rengeteg "anti hairball" - szőrlabda elleni, maláta pasztás - "malz paste", "malt" macskás termékkel találkozunk.

Néhány gondolatot írtunk arról, hogy szerintünk miért érdemes macskánk természetes folyamatait speciális kiegészítőkkel, jutalomfalatokkal támogatni.

 

De mi is az a szőrlabda (hairball)? A macskák rengeteget tisztogatják, nyalogatják magukat és ilyenkor sok szőrt nyelnek. Ezek a szőrszálak a gyomorban összeállnak kisebb csomókká, labdákká.

Ideális esetben a lenyelt szőr a széklettel együtt távozik, de sokszor a gyomorból visszaöklendezik ezeket a szőrlabdákat.

Bár a szőrlabda kiöklendezése nem jelent egészségügyi problémát, ha étvágytalanság, gyakori hányás jelentkezik, mindenképpen vigyük el kedvencünket állatorvoshoz. Ritkán előfordulhat bélelzáródás a szőrlabdáktól, ezért, ha megváltozik cicánk viselkedése, mindenképp vizsgáltassuk meg.

 

A megelőzés közé tartozik a rendszeres szőrápolás, napi renszeres fésülés mellett a szőrlabda elleni készítmények adása paszta, jutalomfalat vagy táp formájában.

A macskafű rágcsálása is támogatja az emésztési funkciókat, ezért érdemes a lakásban tartott macskáknak adni.

 

A szőrlabda elleni készítmények természetes hatóanyagai segítenek abban, hogy a lenyelt szőr ne okozhasson komoylabb elzáródást, ne alakuljanak ki nagyobb szőrcsomók.

Termékeink között is található szőrlabda elleni készítmény vagy speciális összetevőjű táp, ezt a termék elnevezésében vagy leírásában mindig feltűntetjük.

 

 

 

 

Keresés